Woonrijp maken binnenstad Nieuwegein

Werk:

Woonrijp maken binnenstad Nieuwegein


Opdrachtgever:

Gemeente Nieuwegein


Aanvang project:

maart 2010


Afronding project:

juli 2016


In en rondom het stadshart van Nieuwegein is er afgelopen jaren veel veranderd. Als je er al een tijd niet geweest bent zal je het niet meer herkennen. De gemeente Nieuwegein heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het realiseren van een nieuw stadscentrum. Scherrenberg heeft een groot aandeel gehad in het realiseren van deze nieuwe binnenstad.

De werkzaamheden betroffen het aanbrengen van natuursteen verharding en gebakken straatstenen in het gehele centrum van Nieuwegein. De totale hoeveelheid natuursteen die Scherrenberg BV in dit werk gemaakt heeft is 22.000 m2 (ruim 4 voetbalvelden). Een groot deel het aangebrachte natuursteen is aangebracht op een waterdoorlatende betonnen ondergrond de rest op een open funderingslaag. De reconstructie van de Weverstede en Schakelstede  was ook onderdeel van dit werk. De bestaande asfalt en betonstraatsteenverharding is vervangen door gebakken straatstenen, de banden en trottoirs zijn ook vervangen.

Op het stadsplein zijn ook boomeilanden aangebracht binnen dit project (zie foto impressie), deze boomeilanden zijn met de natuursteen verharding onder verschillende hoeken aangebracht. Naast deze unieke boomeilanden zijn er een grote variatie van diverse inrichtingselementen aangebracht. O.a. boomroosters en bomen, op maat gemaakte hardhouten zit en lounge banken, afvalbakken, voor Nieuwegein ontworpen stads bewegwijzering, diverse fietsbeugels en klemmen, anti parkeer palen, natuursteen trapelementen, val en leunhekken enz.

Een deel van de aangebrachte inrichtingselementen, zoals de zit en lounge banken, zijn deels door Scherrenberg BV ontworpen.