Straatwerkovereenkomst Utrecht

Werk: 

Straatwerkovereenkomst Utrecht


Opdrachtgever:

Gemeente Utrecht


Aanvang project:

juni 2011


Afronding project:

januari 2019

Dit straatwerkovereenkomst is opgesteld door de gemeente Utrecht om al het onderhoud aan de bestrating onder te brengen bij 1 aannemer. Dit raamovereenkomst behelsd al het straatwerk onderhoud in de wijken 4, 5, 7 en 8. Al deze wijken grenzen aan de stadskern van Utrecht. Diverse projecten binnen deze raamovereenkomst waren o.a. herinrichting Ledig erf, Buijs Ballotstraat, Hugo de Grootstraat en de Alexander Numankade. Dit is slechts een greep uit de grote variatie van diverse projecten die Scherrenberg heeft uitgevoerd. Deze straatwerkovereenkomst is in 2011 aangenomen door Scherrenberg Bv en sinds dien is er al 190.000 m2 elementenverharding aangebracht waaronder 35.000 m2 gebakken oude straatstenen in diverse formaten. De werken variëren van 1 m2 herstelwerk in het trottoir tot aan het compleet reconstrueren van straten gevel tot gevel met een bouwsom van +/- € 600.000,-.

Naast bestrating zijn er binnen deze overeenkomst ook diverse inrichtingselementen aangebracht, boomroosters, fietsklemmen, DSB rekken, afzetpalen, bankjes. Eigenlijk alles wat je aan inrichtingselementen in Utrecht ziet is ook door Scherrenberg aangebracht. Een onderdeel van de raamovereenkomst was het aanbrengen van fietsrekken en klemmen, momenteel is Scherrenberg voor dit raamcontract een groot aantal fietsklemmen met een bijbehorende fietspomp aan het plaatsen door een groot deel van Utrecht.
Kort samengevat, Scherrenberg bv heeft binnen deze overeenkomst alle facetten die de wegenbouw bied voorbij zien komen en is nog nooit een uitdaging uit de weg gegaan.