Fietsroute Kanaalweg

Werk:

Fietsroute Kanaalweg


Opdrachtgever:

Gemeente Utrecht


Aanvang project:

September 2013


Afronding project:

Oktober 2014


De kanaalweg in Utrecht is een bekende en belangrijke doorgaande fietsroute langs het Merwedekanaal. De infrastructuur langs het kanaal was niet aangepast op de hoeveelheid fietsers die daar dagelijks gebruik van maken, dat was de reden dat de gemeente Utrecht besloten heeft een doorgaande geasfalteerde fietsroute aan te brengen. Op delen waar mogelijk is een vrij liggend fietspad gecreëerd, op delen waar ook autoverkeer rijden mag is de weg zo ontworpen dat het gemotoriseerde verkeer te gast is.
De nieuw aangelegde fietsroute start tet hoogt van de Liesboschbrug tot aan 500 meter voorbij de Muntbrug. De totale lengte van de aangebrachte fietsroute is 4 kilometer.
Scherrenberg Bv is niet alleen verantwoordelijk geweest voor het uitvoeren van deze grote opdracht, maar is ook betrokken geweest bij het maken van de technische werktekeningen. Van onze opdrachtgever, de gemeente Utrecht, hebben wij een schetsontwerp ontvangen die onze technisch tekenaar verder heeft uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Deze tekening heeft ons uitvoeringsteam gebruikt om de werkzaamheden te realiseren.

Binnen dit project heeft Scherrenberg Bv totaal 16000 m2 fietspaden aangebracht en 6500 m2 asfalt rijweg aangebracht en 8000 eenheden elementenverharding. Om dit project uit te kunnen voeren heeft Scherrenberg Bv de werkzaamheden opgesplitst in 4 uitvoering fasen, de fasen zijn weer opgesplitst in routedelen. Mede door op deze manier te werk te gaan is Scherrenberg Bv erin geslaagd om het fietsverkeer weinig tot geen hinder te laten ondervinden tijdens het uitvoeren.